GENEL

Sınavlara nasıl hazırlanmalıyım

Sınavlar, vizeler, finaller, ösym sınavları, ygs, lys, lgs, ales, dgs, yds, kpss, dus, eus, isg, tus, teog, adelet bakanlığı sınavı hazırlanma

Sınavlara hazırlık için 10 tüyo

Sınavlara hazırlanmak mı? Kendinizi en iyi şansı verin. Stresin seni ele geçirmesine izin vermeyin. Unutmayın sen istediğini başarabilirsin. Eğer bu yazıyı okumak için bir çaba sarf ediyorsan zaten başarmak için isteklisin. Burada sadece ip uçlarını göreceksiniz ve gerisi artık sizde.

Kendinize çalışma için yeterli zaman verin

Son dakikaya kadar bırakmayın. Bazı öğrenciler son dakika sıkışıklığı konusunda başarılı oluyorlar gibi görünse de çoğunuz için bunun doğru bir yöntem olmadığını biliyoruz.

Zaman yönetiminizi sıralamaya yardımcı olmak için bir zaman çizelgesi oluşturun.

Kaç sınava sahipsiniz, bunların tarihini, saatlerini yazınız. Ardından çalışmanızı buna göre organize edin. Bazı sınavları diğerlerine oranla daha fazla çalışmak isteyebilirsiniz. Bu nedenle rahat hissettiğiniz bir denge kurunuz.

Çalışma alanınızı düzenleyin

Ders kitaplarınızı ve notlarınızı yayacak yeterli alana sahip olduğunuzdan emin olun. Yeterince ışık var mı? Sandalyeniz rahat mı? Bilgisayar da çalışacaksanız ekranın pozisyonu gibi etkenleri düzeltin.

Tüm dikkat dağıtıcı şeylerden kurtulmaya çalışın ve dikkatinizi dağıtacak şeylerden uzak durun. Müzik veya gürültü dikkatini dağıtıyorsa çevrenizi rahatınıza göre oluşturun

Bazı insanlar için sessizlik iyi olur, diğerleri için arka plan müziği yardımcı olur. Bazılarımız konsantre olmak için karışık ortamları sever. Bu tamamen sizin yapınızla alakalı. Kendinizi bir tanıyın ve uygun ortamı oluşturun.

Akış şemaları ve diyagramları kullanın

Görsel şekiller revize edilirken gerçekten yardımcı olabilir. Bir başlığın başına konuyla ilgili zaten bildiğiniz her şeyi yazın ve ardından konuları vurgulayın. Sınavın konuları hakkında tek sayfa özetler oluşturun.

Bu kısa özet sınavın konuları hakkında size yardımcı olur ve unuttuğunuz bilgileri geri çağırmanıza yardımcı olur.

Eski sınavlarda uygulama yapın ve o sınavın havasına girin

Sınavlara hazırlanmanın en etkili yollarından biri geçmişte çıkan soruları kullanarak pratik yapmaktır. Bu soruların formatına alışmanıza yardımcı olur ve kendinize zaman ayırırsanız. Her bölümde doğru miktarda zaman geçirdiğinizden emin olmanız için de iyi uygulama olabilir.

Yanıtlarınızı başkalarına açıklayın

Ebeveynler ve küçük kardeşler sınav saatlerinde can sıkıcı gibi görünmemelidir. Onları avantajınıza göre kullanın. Onlara bir sorunun cevabını açıklayın. Bu kafanızda netleştirilmesi ve ayrıca daha fazla çalışmanız gereken her alanı vurgulamanıza yardımcı olacaktır.

Çalışma gruplarını arkadaşlarınızla organize edin

Bir çalışma oturumu için arkadaşlarınızla birlikte olun. Beraber soruları ve konuları tartışın. Bazen farklı fikirlerde olsanız da bu sizin o konular hakkında yeteneğinizi arttıracağından emin olun. Eğer yanlış olduğunu düşündüğünüz konuyu arkadaşlarınızla tartışarak doğruyu bulursanız bu soruyu asla unutmazsınız.

Düzenli mola ver

Mümkün olduğunca çok saat çalışmanın en iyi yol olduğunu düşünseniz de, aslında verimsiz olabilir. Eğer doğru olsaydı bir maraton koşucusu 24 saat eğitim alırdı. Araştırmalar dinlenmek için verilen sürelerin derslere faydalı olduğunu ispatlamıştır.

Herkes farklı özelliklere sahiptir. Sabah mı, öğlen mi, aksam mı hangi saatlerde daha verimli olursunuz? Bunun cevabını siz bulunuz.

Güneşli havalarda mola veriniz çünkü D vitamini artması o an sizlere olumlu yansıyacaktır.

Zihin açıcı yiyecekleri için atıştırma yapın

Zihninizi açacak yiyeceklere önem verin ve yüzden önemsiz yiyeceklerden uzak durun. Balık, fıstık, tohum, yoğurt ve yaban mersini gibi konsantrasyon ve hafızaya yardımcı olduğu kanıtlanmış besleyici gıdaları seçerek beyninizi iyi yakıtlı doldurun.

Aynı şey sınav gününde de geçerlidir. Sınavdan önce yavaş bir enerji salınımı sağlayacak gıdaları tüketin. Şeker cazip gelebilir ancak enerji düzeylerinizi bir saat sonra bozacaktır.

Sınav gününüzü planlayın

Sınava başlamadan önce her şeyi hazır olduğunuzdan emin olun. Yolunu bilmediğinizi yeri bir gün önceden prova ederek gidiniz.

Tüm sınav kurallarını ve gereksinimleri kontrol edin. Yolunuzu ve seyahat sürenizi planlayın.

Gerçekten yarı yolda koşmak zorunda kalmadan veya yolunuzu kaybetmemekten sınava gitmelisiniz. Çünkü sınav günü olan aksilikler sizin sınav başarınızı etkilemektedir.

Bolca su için

Son bir ipucu olarak su tüketiminizi kontrol edin. Sınavlara çalışırken su içmeyi unutuyorsunuz. Sürekli su içerek beyninizin ihtiyacı olan suyu tüketin. Susuz kalınan zamanlar unutmayın bedeninizi yoracaktır.

İyi şanslar!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir